Welkom op Huis in Frankrijk!

Gelegen in het prachtige dorp van St Roman de Malegarde, een heuvelachtig gelegen dorp van 250 inwoners, in het Noorden van de Provence; Het huis heeft twee verdiepingen, uit steen gebouwd, met een klein tuin, en uitzicht op de Provençaalse vallei van de Eygues. Over de landen, wijngaarden, heuvels en bergen in de verte. Iets verderop van ons huis, in het met steen bestrate pad is ere en 17e eeuwse bronfontein. (Het water is fris, zuiver, koud, heerlijk om te drinken!) Er is een cafe, ideaal voor 's ochtends een cafe au lait te driken, en lunch of diner als u een reservering maakt.

Uitzicht op de St. Roman de Malegarde uit een nabijgelegen Vineyard

Uitzicht op de St. Roman de Malegarde uit een nabijgelegen Vineyard

Het huis heeft twee slaapkamers op de bovenverdieping: een met twee eenpersoonsbedden, en een tweede met een tweepersoonsbed en een aparte badkamer. Beneden is er een grote, lichte ruimte die dienst doet als keuken / eetkamer / woonkamer. (Daarnaast is er een wijnkelder en een garage.) De tuin, die van hetzelfde prachtig uitzicht geniet, heeft een tafel en stoelen met parasol. Het huis is uitgerust met een wasmachine en een waslijn in de achtertuin. Alle benodigde beddengoed, potten en pannen, enz. voorzien.

Zowel de Alpen en de Middellandse Zee zijn gelegen op korte autorit, ongeveer een rit van een uur en een half. U zal ondervinden,, dat de onmiddellijke omgeving zo is rijk dat je niet veel verlangen hebt om het te verlaten. Avignon ligt op 45 minuten, Orange ongeveer 20 minuten, en Vaison-la-Romaine ongeveer 15. De dichtstbijzijnde stad voor een patisserie, bakker, enz. is Tulette, ongeveer vier kilometers ver. De aangename landelijke wegen zorgen voor uitstekende fietsenritten. Kleurrijke openlucht markten verhuizen van stad naar stad tijdens de week, met een bijna ongelooflijke variëteit aan kazen, verse groenten, heerlijke tomaten uit, tientallen speciale olijven, vleeswaren, frans brood, koffie, specerijen, lavendel, geschenken, antiek, Provençaalse weefsels, en zelfs kleding.

Er is een verse vis broederij in de buurt, en in dit Côtes du Rhone land, zijn er talloze wijngaarden en de mogelijkheden voor een vrijwel wijnproeverij. Er is een openbaar zwembad in het nabijgelegen Tulette (een eenvoudige fiets afstand) en, en men kan ook zwemmen in de rivier de Aygues.

We zouden natuurlijk graag alle andere vragen die u heeft beantwoorden. Neem dan gerust contact met ons via e-mail op wolped@gmail.com of telefonisch op 1-603-563-8331.